Blog

Terug naar overzicht

Onze favoriete lokale hotspots #wandeleditie

We maken er bij B&B Weselo geen geheim van: wij zijn fiets- en wandelliefhebbers in hart en nieren. Wil je alvast inspiratie opdoen voor je toekomstige verblijf bij ons? Dan heb je geluk, want vandaag zetten we persoonlijk enkele van onze favoriete wandelroutes uit de omgeving voor jou op een rijtje!

SAHARA_WANDELLUSSEN_TOERISME-LOMMEL_ONTSPANNING-EN-SPORT_WANDELEN_3-©-Monique-Abrahams-scaled.jpeg

#1 Lommelse Sahara

In de uitgestrekte vlakte van de Lommelse Sahara maak je de keuze tussen verschillende prachtige wandelroutes. Het natuurgebied heeft veel weg van een klein uitgevallen woestijn, maar herbergt ook heide, naald- en loofbosjes, een groene oase en zelfs blauwe meertjes. Deze afwisseling maakt het een heerlijke plek om te doorkruisen. Wist je bovendien dat de naam van één van onze kamers, nl. Kempische Zandduin, op dit gebied geïnspireerd is? Zoveel houden wij van het natuurschoon dat ons omringt, en dan weet je dat het écht de moeite is!

Waar? De Lommelse Sahara
Hoe ver? Op 21 minuutjes van B&B Weselo met de auto

#2 Fietsen door de bomen

Oké: technisch gezien is het geen wandel- maar een fietsroute, maar we kregen het nu eenmaal niet over ons hart om deze activiteit niet in deze post op te nemen. Iedereen die al een keertje in Bosland is, zal onmiddellijk begrijpen waarom. Hoe vaak krijg je immers de kans om op een hoogte van maar liefst 10 meter tussen de boomtoppen te fietsen? Bovendien is het pad ook toegankelijk voor joggers en wandelaars. Een unieke aanrader om tot rust te komen in de natuur!

Waar? Lommelse Gracht
Hoe ver? Op 27 minuutjes van B&B Weselo met de auto

fietsen-door-de-bomen-in-bosland.jpeg

_DSC5914.jpg

#3 De wandelroute naar Mangerie Weselo

Vergeet ten slotte zeker de wandelroute van B&B Weselo naar Mangerie Weselo niet, die gemiddeld maar liefst 10 seconden duurt. Aan het einde van deze tocht word je hartelijk beloond met een verfijnd diner in een oergezellige setting, voor puur genieten. Reserveren? Je tafeltje boek je hier, je kamer hier. Alvast tot snel!

Bronnen:
Foto Lommelse Sahara: https://toerismelommel.be/zienendoen/sahara/
Foto Fietsen door de Bomen: https://www.visitlimburg.be/nl/fietsendoordebomen 

CONTACTEER ONS