Blog

Terug naar overzicht

Onze favoriete lokale hotspots #cultuureditie

Nu de teugels (lees: mondmaskers) wat losser mogen en we wat meer onder de mensen komen, is het weer mogelijk om tijdens je weekendje weg (of liever: je Weekendje Weselo) wat cultuur op te snuiven. Vandaag raden wij je enkele van onze favoriete plekjes aan, die zeker het bezoeken waard zijn wanneer je bij ons verblijft.

jakob-smits-musem.jpeg

Het Jakob Smits-museum

We zeiden het al vaker en we zeggen het nogmaals: Het groen waarin B&B Weselo gelegen is, voelt als een klein stukje hemel op aarde. Dat vonden nog wel meer mensen, want onze omgeving inspireerde maar liefst een hele school schilders genaamd de Molse School, onder wie Jakob Smits en Dirk Baksteen. Werken van deze (en andere) kunstenaars kun je vandaag dan ook bezichtigen in het Jakob Smits-museum, dat huist in de voormalige pastorie van Sluis.

Waar? Sluis 155, 2400 Mol
Hoe ver? Op nog geen 10 minuutjes van B&B Weselo met de auto

Het Torenmuseum

In de 5 verdiepingen van de toren van de St.-Pieter- en Pauwelkerk vind je het Torenmuseum terug. Aan de hand van religieuze kunstvoorwerpen (mantels, beelden, …), schilderijen, foto’s en tekeningen word je door de evolutie van de Molse beiaard sinds 1928 geleid. Inclusief een voorstelling van het klokkengieten! Razend interessant, en dan hebben we het nog niet over de kers op de taart: een prachtig, weids uitzicht over de streek.

Waar? Markt 1, 2400 Mol
Hoe ver? Op 10 minuutjes van B&B Weselo met de auto

adaptive-image_1-900-500_fit_192967.jpeg

abdij-postel-vvv-mol-002_1111908769.jpeg

De Abdij van Postel

Last but not least is het cultureel erfgoed van de Abdij van Postel een echte aanrader voor ieder die van een charmant uitstapje wilt genieten. Dit pareltje, waar tot op vandaag nog steeds enkele Norbertijnen wonen, werd opgetrokken in de 12e eeuw. Je kunt er niet alleen lange wandelingen maken, maar ook de abdijkaasmakerij en abdijwinkel bezoeken voor een smakelijke afsluiter. Of je begeeft je in de kruidentuin, waarvan de kruiden gebruikt worden voor ambachtelijke crèmes. 

Waar? Abdijlaan, 2400 Mol
Hoe ver? Op 15 minuutjes van B&B Weselo met de auto

Je ziet: boek je een verblijf bij B&B Weselo, dan zul je je niet gauw vervelen. Na één (of meerdere) van deze uitjes kun je bovendien steeds in onze authentieke Mangerie terecht, om je dag af te ronden met een heerlijk avondmaal. Nog een goede nachtrust in de comfortabele bedden van onze B&B, en je uitstap is helemaal geslaagd.

Boek hier je kamer in onze B&B of je tafeltje in ons restaurant. Wij kunnen niet wachten om je te ontvangen!

CONTACTEER ONS